Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastauksia niihin kysymyksiin joita usein vastaanotamme. Vastauksia löytyy laidasta laitaan palvelun ominaisuuksiin, käyttöönottoon kuin asiakaspalveluun ja tekniseen tukeen liittyen.

Miten Eepoksen etäopetus toimii?

Eepos on integroitu palveluihin, joita voidaan hyödyntää etäopetuksessa. Näitä palveluja ovat Google Meet ja Microsoft Teams.

Toimintaperiaate Eepoksen etätunti-toiminnoissa on sama. Eepoksen opettajaportaalista joko ajastetaan myöhemmin pidettävä etäopetustunti tai käynnistetään se välittömästi. Tästä lähtee oppilaalle tai ryhmälle sähköpostitse tieto, jossa on myös linkki kyseiselle etäopetustunnille. Linkin avaamalla oppilaat pääsevät sisään käytössä olevan videopuhelupalvelun istuntoon.

Lisäksi Eepoksesta löytyy yksinkertaiset toiminnot uusien Google Classroom-työtilojen perustamiseen oppilaittain tai ryhmittäin.

Kadotin salasanani, mistä uusi?

Jos olet kirjautumassa oppilaana/huoltajana ja olet kadottanut salasanasi, etene seuraavalla tavalla:

  • Mene oppilaitoksesi Eepoksen oppilasportaaliin (esimerkki.eepos.fi) ja valitse kohta ’Minulla on tunnukset’.
  • Paina kohdasta ’Unohditko salasanasi?’.
  • Anna käyttäjätunnuksesi ja paina ’Jatka’. Lähetämme sinulle ohjeet salasanan palautukseen.

Huom! Eepos ei voi lähettää ohjeita salasanan palautukseen ellet ole vahvistanut sähköpostiasi. Jos et ole vahvistanut osoitettasi, ole yhteydessä koulun toimistoon, josta saat uuden salasanan.

Miksi tunnukset ei toimi?

Yleisimmät syyt Eepos-tunnuksien toimimattomuuteen ovat:

  • Käyttäjätunnus tai salasana on kirjoitettu väärin. Salasanaa kirjoittaessa tulee muistaa, että isot kirjaimet kirjoitetaan isoina ja pienet pieninä, ja ettei ylimääräisiä välilyöntejä ole.
  • Käyttäjä yrittää kirjautua väärään portaaliin. Eepoksessa on kolme portaalia; hallinnolle, opettajille ja oppilaille/huoltajille omansa. Jokaiselle portaalille on oma osoitteensa. Esimerkiksi hallinto käyttää kirjautumiseen osoitteen muotoa esimerkki.eepos.fi/admin, opettajat muotoa esimerkki.eepos.fi/teacher  ja oppilaat/huoltajat päätteetöntä muotoa esimerkki.eepos.fi.
  • Kolmas syy kirjautumisen epäonnistumiseen on yritys kirjautua väärän oppilaitoksen Eepokseen. Tarkista, että käytät oikean oppilaitoksen Eepos-osoitetta, esimerkiksi esimerkki.eepos.fi.

Miksi kissa jää pyörimään?

Oppilaan ja vanhemman portaalissa esiintyvä kissa pyörähtää näytölle aina kun järjestelmä lataa toimintoa tai seuraavaa sivua. Jos kissa jää pyörimään pitkäksi aikaa, voi se johtua yllättävästä teknisestä ongelmasta tai ongelmasta internetyhteydessä.

Jos olit lähettämässä ilmoittautumislomaketta, kun kissä jäi pyörimään, tarkista tuliko ilmoittautumisen vahvistus sähköpostiisi. Jos sait vahvistuksen, kaikki hyvin – ilmoittautumisesi meni läpi. Voit sulkea kissan pois pyörimästä!

Oppilaiden, huoltajien ja opettajien asiakastuki

Tarvitsetko apua tekniseen ongelmaan? Ota yhteyttä, niin etsitään ratkaisu ongelmaasi.

Siirry asiakastukeen

Tutustu Eepokseen

Varaa ilmainen esittely ja kerromme lisää Eepoksen ominaisuuksista ja toiminnastamme.

Varaa esittely