Taiteen perusopetus

Musiikkia, tanssia, teatteria ja kuvataiteita, Helsingistä Rovaniemelle ja Lappeenrannasta Pietarsaareen – kaikkia näitä taiteen aloja opitaan ympäri maan ja tätä oppimista ohjataan Eepoksella. Eepos helpottaa ja digitalisoi TPO:n oppilaitosten arkea ja vähentää ylimääräistä papereiden pyörittelyä, jotta aikaa jäisi enemmän itse opetukseen.

Ota yhteyttä

Pitkäkestoista kehitystyötä taiteen eri aloilla

Yhteistyömme TPO koulujen kanssa on kestänyt pian 10 vuotta. Vuoteen 2021 Eepos on kasvanut kokonaisvaltaiseksi tukijärjestelmäksi, jolla hallinnoidaan kaikkea resursseista ja opintorekistereistä oppilaitoksen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään, laskutukseen ja reskontraan sekä opettajien palkanmaksuun.

Eepos toimii jo yli 100 taiteen perusopetusta tarjoavan oppilaitoksen hallinnon tukipilarina, Eepoksella päivittäistä opetustyötään ohjaa jo lähes 4000 opettajaa ja Suomessa Eepoksiin tallennetaan jo lähes 80 000 oppilaan opintotiedot ja -historiat.

Miksi taidekoulut valitsevat Eepoksen?

Ymmärrämme koulun arkea

Eepos on suunniteltu ymmärtämään koulun arkea kaikkien koulun käyttäjien näkökulmasta. Ymmärrämme, miten eri opetusalat tai eri taiteen alat eroavat toisistaan ja mitkä ovat niiden erityistarpeet. Osaamme myös katsoa toimintaa monimuotoisen opiskelun lähtökohdista, minkä johdosta Eepos soveltuu opiskeluun yksityistunneilla, ryhmissä ja kurssimuotoisessa toiminnassa.

Modulaarisen rakenteen ansiosta voimme muotoilla jokaisen koulun Eepos-ympäristön asiakkaan toiveen mukaiseksi. Kaikki laajat ominaisuutemme resurssien hallintaan kuuluvat peruspalveluumme, joten koulun on mahdollista sähköistää ja uudistaa omaa toimintaansa omassa tahdissaan.

Helppokäyttöinen ja mobiili ratkaisu

Eepoksen käyttö ei vaadi kehittyneitä tietojenkäsittelyn taitoja. Suunnittelussa panostamme siihen, että käyttäjien arkiset toimet onnistuvat muutamalla klikkauksella, näkymät ovat helposti ymmärrettäviä ja että palvelu toimii laitteesta ja paikasta riippumatta. Järjestelmän käyttöönotto ei vaadi myöskään investointia laitteisiin. Eepos on käytettävissä millä tahansa tietokoneella ja mobiililaitteella.

Turvallinen ja monipuolinen

Koulun sekä koulun rekisterien tietoturvallisuudesta huolehtiminen on meille ensisijaisen tärkeää. Palvelun kehityksessä noudatamme turvallista arkkitehtuuria, jossa mitään tietoja ei oletuksella ole jaettu vaan pääsy tietoihin annetaan tapaus-, toiminto- ja roolikohtaisesti.

Emme ole kehittäneet järjestelmää vain ilmoittautumiseen tai vain oppilasrekisterin ylläpitoon. Eepoksen ominaisuuksista löytyy mahdollisuuksia  mm. tehokkaaseen hallinnointiin, nopeaan resurssien käytön kirjaamiseen ja seurantaan, sähköiseen taloushallintaan, helpompaan oppilaan ohjaukseen, yksinkertaiseen viestittämiseen ja monipuoliseen arviointiin.

"Eepos on yksi intuitiivisimmista ohjelmista käyttää! Kiitos teille siitä!" (Opettaja, Valkeakoski)

Eepos on täysin mobiili toimintaympäristö jokaisen opettajan sormenpäissä. Panostuksemme käyttäjän arkisten toimintojen helpottamiseen on yksi niistä isoista syistä miksi asiakkaamme pysyvät tyytyväisinä. Aktiivinen työmme uusien apuvälineiden kehityksessä tuo jatkuvasti uusia mahdollisuuksia taiteen opettajan työhön.

"Eepos on toiminut hyvin. Mielestäni tiedotus toimii paremmin Eepoksen kautta. On hyvä, että kaikki tanssiin liittyvät asiat löytyvät samasta paikasta." (Oppilas, Keravan tanssiopisto)

Koska ymmärrämme jokaisen käyttäjän erilaisia tarpeita, voimme helpottaa jokaisen henkilökohtaista arkea tekemällä rutiinitoiminnoista helppokäyttöisiä. Tietoa jäsennellään ja tuodaan käyttäjän ulottuville siten, että sitä on helppo ymmärtää, se tavoittaa jokaisen käyttäjän, se löytyy helposti ja sitä on helppo käsitellä tarvittaessa.

Ota Eepos-oppilaitoshallinta käyttöön!

Joko kiinnostuit? Ota yhteyttä, niin kerromma mielellämme lisää Eepoksen ominaisuuksista ja toiminnastamme.

Ota yhteyttä

Mitä ominaisuuksia Eepos tarjoaa taidekouluille?

Viestintä

Eepos tarjoaa viestintään liittyen monipuolisia työvälineitä. Koko henkilökuntaa yhdistää Eepoksen sisäiset suoraviestit. Pääkäyttäjät viestivät sähköisten tiedotteiden, sähköpostien ja tekstiviestien avulla. Opettajat viestivät oppilaille ja vanhemmille yksityisviesteillä tai henkilökunnalle näkyvillä kommenteilla. Oppilaat ja vanhemmat ottavat helposti yhteyttä koulun henkilökuntaan suoraviesteillä.

Monipuolinen opinto-järjestelmä

Eepoksen avulla organisoit tehokkaasti yksityistunteja, ryhmiä, kursseja ja opintojaksoja. Opintotiedoista voidaan laskea monenlaisia tilastoja kuten työtunteja, läsnäoloja, toimipistetilastoja, tilojen käyttöä ym. Oppilaan opintotiedot voivat pitää kirjaa oppilaan opiskelusta varhaisiästä pitkälle aikuisuuteen asti.

Opettajan työkalut

Opettajan käytössä on helppokäyttöiset toiminnot läsnäolojen kirjaamiseen, työtuntien ilmoittamiseen, materiaalin jakamiseen ja arviointiin. Arkipäiväiset toimenpiteet, kuten läsnäolojen kirjaus, onnistuvat puhelimella muutamalla klikkauksella.

Nopea haku ja raportointi

Eepoksesta löydät useita valmiiksi rakennettuja raportteja opetuksen tarpeisiin. Rakennamme uusia raportteja asiakkaiden pyyntöihin perustuen. Raporteilla seuraat mm. resurssien käyttöä, viikkotunteja, tiloja, läsnäoloja, työtunteja ym. Lisäksi sisäinen Haku-työkalumme mahdollistaa tietojen kerrostetun hakemisen erittäin yksityiskohtaisiin tarpeisiin.

Automaattiset lukukausimaksut

Järjestelmään kirjattavan hinnaston avulla oppilaiden lukukausimaksut voidaan laskea opintoihin tai muihin oppilaan tietoihin perustuen. Hinnastossa voidaan hinnoitella yksittäisiä osallistumisia, monen opinnon yhdistelmiä tai automaattisia sisaralennuksia. Oppilaan laskulle voi viedä myös manuaalisia laskurivejä

Sähköinen laskutus ja maksuviitteet

Lähetä laskut asiakkaille sähköpostilla ja kerää viitemaksut järjestelmään automaattisesti. Tuemme viitteiden siirtoa Osuuspankin, Nordean ja Säästöpankin Web service-kanavista.

Talouden integraatiot

Lukukausimaksujen siirto voidaan toteuttaa helposti useisiin eri talouden järjestelmiin valmiilla integraatioilla. Nykyisistä integraatioistamme löytyvät tietojen siirrot mm. seuraaviin ohjelmiin:  Intime laskutus, IntimePLUS, Lindorff, Maestro-ohjelmat, Procountor API, Lemonsoft, Talenom, ProE, Raindance, Visma Fivaldi, Visma Netvisor, Visma Nova.

Etäopetus ja oppimisympäristöt

Eepoksen avulla helpotat opettajien arkea. Esimerkiksi etätuntien käynnistäminen Google Meets tai Microsoft Teams-palveluihin onnistuu muutamalla klikkauksella. Lisäksi oppilaiden kutsuminen ja lisääminen ryhmäkohtaiseen Google Classroomiin onnistuu nappia painamalla.

Mobiilisovellus

Oppilaat ja vanhemmat voivat ladata puhelimeensa Eepos-sovelluksen, joka tekee asioinnista ja viestinnästä entistä helpompaa. Seuraa opintoja, viesti ja jaa materiaalia suoraan sovelluksen kautta.

Oppilaan ja vanhemman sähköinen asiointi

Oppilaan ja vanhemman portaalista opintojen edistymisen ja viestinnän seuraaminen on helppoa. Ilmoittautuminen ja jatkoilmoittautuminen kouluun onnistuu sähköisillä lomakkeilla. Oppilaskohtainen aikajana kerää koulun uusimmat tapahtumat yhteen näkymään. Opintojen sisällöistä oppilas voi tutustua koulun opintokokonaisuuksiin ja oppilasta koskevaan arviointiin. Opintojen liitteeksi voidaan jakaa mediaa ja tiedostoja monipuolisesti.

Koulun sähköiset lomakkeet

Luo ja julkaise muokattavia lomakkeita ilmoittautumiseen ja käsittele tiedot suoraan oppilasrekisteriin. Lomaketyökalu mahdollistaa monipuoliset kysymystyypit, automaattisia lisätoimintoja ja sähköisen oppilaspaikan vahvistuksen. Lomaketyökalumme kautta voit tulevaisuudessa luoda myös sähköisiä lomakkeita muihinkin tarpeisiin!

Median ja materiaalin jakaminen

Jaa kuvia, videoita, äänityksiä ja muita tiedostoja oppilaiden ja opettajien kesken suoraan Eepoksessa. Järjestele ja helpota tiedostojen käsittelyä ja arkistointia koulun omilla tunnisteilla.

Tilojen hallinta ja optimointi

Koulun kalenterit keskitetysti yhdessä paikassa. Hallitse koulun lukujärjestyksiä opettajittain ja tiloittain Eepoksessa. Liitä opetusta, tapahtumia tai muita varauksia koulun yhteisiin tiloihin. Henkilökunnan käytössä on monipuoliset näkymät kaikkiin tai yksittäisiin tiloihin vaikka mobiilissa. Tilojen käyttöä voidaan optimoida integroiduilla palveluilla (esim. Untis)

Mitä muut taiteen oppilaitokset kertovat Eepoksesta?

”Eepos on mainio työkalu musiikkiopiston hallinnolle! Eepoksessa vanhempien on kätevä tehdä uusi ilmoittautuminen mm. oppilasvalintoihin tai ryhmäopetukseen. Oppilaaksi päästyään on oppilaan sekä kotijoukkojen helppo seurata opintojen edistymistä sekä hoitaa esimerkiksi jatkamisilmoitukset. Eepos on tuonut musiikkiopiston nykyaikaan!”

Jaana Matilainen, Espoon musiikkiopisto

”Eepos palvelee toimintaamme laaja-alaisesti huomioiden hyvin kaikki osapuolet: hallinnon, opettajat ja oppilaat. Toiminnaltaan järjestelmä on ketterä ja selkeä. Tanssinopettajat kokevat mobiilikäytön helpoksi ja notkeaksi. Oksidian palvelu on ollut kaikin puolin asiantuntevaa ja erittäin avuliasta. Hienoa on se, että olemme saaneet kehittää järjestelmää palvelemaan erityisesti Keravan tanssiopiston tarpeita. Eepos ajattelee kuin taideoppilaitos ja on avannut meille ihan uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää toimintaamme.”

Irmeli Toiviainen, Keravan tanssiopisto

“Olen työskennellyt pian 30 vuotta musiikkiopistossa, eikä vielä milloinkaan ole uusien oppilaiden tietojen syöttäminen oppilashallintoon ollut näin helppoa kuin nyt. Siitä ja monesta muusta hyvästä asiasta lämpimät kiitokset koko tiimille!”

Liisa Virtanen, Pirkanmaan musiikkiopisto

Lisätietoa ominaisuuksista?

Lisätietoa Eepoksen ominaisuuksista löydät Ominaisuudet-sivulta.

Ominaisuudet

Tutustu Eepokseen

Varaa ilmainen esittely ja kerromme lisää Eepoksen ominaisuuksista ja toiminnastamme.

Varaa esittely

Ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää!