Ohjeita opiskelijalle ja huoltajalle, taiteen perusopetus

Tältä sivulta saat ohjeita Eepoksen oppilas- ja huoltajaroolien perustoimintojen käyttöön

Mikä on Eepos?

Eepos on oppilaitoksille suunniteltu tietojärjestelmä, jossa ylläpidetään oppilaan sekä hänen huoltajansa henkilötietoja sekä oppilaan opintotietoja. Eeposta käyttää yli 100 suomalaista oppilaitosta.

Tavoitteenamme on auttaa oppilaitosta toiminnan organisoinnissa ja samalla selkeyttää oppilaitoksen, opettajan, oppilaan ja vanhemman välistä tiedonkulkua sekä perheiden asiointia.

Yhteydet palveluun on suojattu ja arkaluontoiset ja tärkeät tiedot salataan ennen tallentamista tietokantaan.

Miten Eepokseen kirjaudutaan?

Jokaiselle koululle perustetaan oma Eepos-osoite, joka on muotoa (koulukohtainen osoite).eepos.fi.

Palvelu on käytettävissä kaikilla yleisimmillä selaimilla ja toimii tietokoneilla ja mobiililaitteilla.

Jos jokin ei toimi, mistä voin pyytää apua?

Eepoksesta löytyy sähköinen tukipyyntö-lomake, jolla oppilas tai huoltaja voi pyytää tukea erilaisissa tilanteissa. Lomake löytyy jokaisen koulun Eepoksen etusivulta (koulukohtainen osoite).eepos.fi. 

Ongelma asioinnissa

Jos ongelmasi liittyy opiskeluun, oppilaan tai huoltajan käyttäjätunnuksiin, opetukseen, kurssivalintoihin tai muihin koulun asioihin, valitse “Yhteydenotto kouluun”. Tässä tilanteessa ilmoittamasi tiedot ohjataan järjestelmän pääkäyttäjille (rehtorit, sihteerit ja muu hallinto).

Tekninen ongelma

Jos et voi käyttää jotakin toimintoa, saat virheilmoituksen järjestelmältä tai mielestäsi jokin järjestelmässä ei toimi oikein, valitse “Yhteydenotto tukeen”. Tässä tilanteessa ilmoituksesi ohjataan Eepos-järjestelmän kehittäjille, jotka vastaavat kysymykseen noin 1 arkipäivän kuluessa. Tämän lisäksi vastaanotamme tukipyyntöjä sähköpostiosoitteeseen vikailmoitus@eepos.fi 

Opettajien palautteiden ja kommenttien seuraaminen

Oppilas ja huoltaja voivat seurata opettajien jättämää palautetta ja tietoa arvioinnista heti Eepokseen kirjautumisen jälkeen Aikajana-sivulla.

 1. Kirjaudu Eepokseen oppilas- tai huoltajatunnuksella
  • Jos kirjaudut Eepokseen huoltajatunnuksella, kirjautumisen jälkeen valitse sivun oikeasta laidasta oppilas, jonka tietoja haluat selata
 2. Kirjautumisen jälkeen olet automaattisesti Eepoksen aikajanalla. Sivulta näet opettajien ryhmittäin jättämät kommentit viimeisimmästä vanhimpaan. Voit selata kommentteja rullaamalla sivua ylöspäin tai alaspäin.

Eepos-viestit

Eepos-viesteillä opettajat, oppilaat ja huoltajat voivat viestittää turvallisesti koulunkäyntiin liittyvistä asioista. Eepos-viestit -sivulla viestit on eroteltu saapuneisiin, lähetettyihin ja luonnoksiin tallennettuihin viesteihin. Viestejä voi myös poistaa siirtämällä ne roskakoriin.

Näin lähetät Eepos-viestin

 1. Kirjaudu Eepokseen ja avaa Eepos-viestit sivu
 2. Aloita painamalla Uusi viesti -painiketta Eepos-viestit sivun oikeasta ylälaidasta
 3. Valitse vastaanottaja. Sivulla listataan huoltajaan/oppilaaseen liittyvät opettajat, mutta voit myös hakea opettajaa nimellä
 4. Kirjoita viestin otsikko sekä sisältö omiin kenttiinsä
  • Tarvittaessa voit tallentaa viestin luonnoksena (jonka myöhemmin löydät Luonnokset-välilehdeltä) ja jatkaa sen kirjoittamista myöhemmin 
 5. Lähetä viesti painamalla vihreää Lähetä viesti -painiketta

Henkilötietojen päivitys

Huoltaja voi päivittää oppilaiden sekä omat henkilötietonsa Eepoksessa. Täysi-ikäinen oppilas voi päivittää omat henkilötietonsa.

Näin päivität henkilötiedot Eepokseen

 1. Kirjaudu Eepokseen oppilaana tai täysi-ikäisenä huoltajana
  • Jos kirjaudut sisään huoltajana, valitse kirjautumisen jälkeen oikeasta laidasta henkilö, jonka tietoja haluat päivittää (omat tietosi tai oppilaan tiedot)
 2. Siirry sivulle Omat tiedot
 3. Päivitä yhteys- ja henkilötiedot sivun kenttiin
 4. Kun tiedot on päivitetty, valitse sivun alalaidasta Päivitä tiedot

Huom. jos huoltajana haluat päivittää useamman henkilön tietoja, voit vaihtaa henkilöstä toiseen sivun oikean laidasta valitsemalla henkilön nimen

Tapaamisajan varaaminen

(Tapaamisajat eivät ole käytössä kaikissa oppilaitoksissa)

Opiskelija ja huoltaja voivat varata opettajien perustamia tapaamisaikoja esimerkiksi arviointi-, yhteistyö tai palautekeskusteluihin.

 1. Kirjaudu Eepokseen opiskelijana tai huoltajana
 2. Siirry päävalikosta sivulle Tapaamiset
 3. Valitse ”Varaa tapaamisaika” sivun ylälaidasta
 4. Avautuvassa ikkunassa täytä vaaditut tiedot
  1. Valitse opettaja, jolle olet varaamassa aikaa
  2. Valitse tapaamisen tyyppi (valittavissa valitun opettajan perustamia tapaamistyyppejä)
  3. Tapaamisen pvm-kentässä näet kalenterissa päivät, jolloin opettajalla on varattavia tapaamisaikoja, valitse päivä klikkaamalla kalenterista
  4. Ikkunan oikeaan laitaan listataan valitun päivän tapaamisaikoja (kellonajat). Valitse sopivin aika klikkaamalla kellonajan kohdalta
  5. Valitse vielä tapaamiseen osallistujat rastittamalla oppilaat ja huoltajat, jotka osallistuvat tapaamiseen.
 5. Paina lopuksi Varaa aika

Heräsikö kysymyksiä? Lue usein kysytyt kysymykset

Useimmat erilaisista ongelmatilanteista ovat saattaneet nousta esiin jo aikaisemmin. Keräämme ”Usein kysytyt kysymykset” -listalle vastaukset ja toimintaohjeet tavallisimpiin käyttäjien kysymyksiin. Listalta löytyy myös tietoa kouluille, jotka saattavat pohtia Eepoksen käyttöönottoa.

Katso UKK