Eepoksen ensimmäinen lukuvuosi perusopetuksen ja lukion työvälineenä

Eepoksen ensimmäinen lukuvuosi perusopetuksen ja lukion palveluksessa on tullut päätökseensä ja toinen lukuvuosi on jo ehtinyt lähteä käyntiin.

Tuomas Oksanen 15.9.2022 Lukiot

Eepoksen ensimmäinen lukuvuosi perusopetuksen ja lukion palveluksessa on tullut päätökseensä ja toinen lukuvuosi on jo ehtinyt lähteä käyntiin. Ensimmäisen lukuvuoden aikana olemme saaneet olla mukana käytännössä jokaisessa koulun lukuvuoteen liittyvässä prosessissa ja työvaiheessa. Kokemus ja omaksutun tiedon määrä on päätähuimaava!

Yhteistyö Lahden yhteiskoulun kanssa on sujunut hyvin. Vauhdikkaan kevään jälkeen Eepos saatiin Lahden yhteiskoulun käyttöön aikataulussa elokuussa 2021. Kaikki ei suinkaan ollut täydellistä, mutta lähtökohdat olivat hyvät. Kehitimme ja päivitimme toiminnallisuuksia lukuvuoden aikana käyttäjiä kuunnellen. Olemme katsoneet myös tulevaan ja teimme suunnitelman lukuvuoden 2022-2023 kehityskohteista. 

Syksyllä 2022 Eepoksen otti käyttöön myös toinen peruskoulu-käyttäjä, Fredrika-koulu.

Tässä kirjoituksessa haluan nostaa esiin muutamia onnistumisia edelliseltä lukuvuodelta.

Uusittu kokeiden varauskalenteri ja kokeiden luettelointi

Kokeiden varauskalenteri auttaa opettajaa aikatauluttamaan ryhmien kokeet yksinkertaisemmin sekä tarjoaa helpon käyttöliittymän kokeiden selaamiseen myös laajemmin, kaikkien luokkien tai ryhmien kesken. Kalenterin kautta sopivat päivät kokeille löytyy nopeasti.

Tulevat ja arvioimattomat kokeet ovat myös selkeästi löydettävissä.

Poissaolojen koosteet

Teimme pitkin vuotta parannuksia lukuvuoden aikana kertyneiden poissaolojen koosteisiin, joita voi selailla viikoittain tai koosteina pidemmältä ajanjaksolta; ryhmä-, luokka/ohjausryhmä- tai oppilaskohtaisesti.

Viestit, versio 2.0

Yksityisviestinnän käyttöliittymät rakennettiin lukuvuoden aikana kahteen otteeseen. Emme kehittäjinä olleet alunperin tyytyväisiä ensimmäisen version käytettävyyteen, joten keräsimme lisää palautetta käyttäjiltä ja tiivistimme korjaukset versioon 2.0. 

  • Uuden version myötä vastaanottajien selaaminen ja liittäminen on äärimmäisen helppoa ja viestiketjujen ulkoasu on aiempaa selkeämpi. 
  • Oppilaaseen liittyvät opettajat löytyvät nopeasti oppilaskohtaisista valikoista. Opettajien nimien kohdalla on myös nähtävissä ne roolit tai ryhmät, jotka liittyvät oppilaaseen. 
  • Koulut voivat myös muokata oppilaille ja huoltajille jaettavaa henkilökunnan luetteloa, jakaen henkilökuntaa helpommin tunnistettaviin ja löydettäviin otsakkeisiin. 

Lukion opintojaksojen valinta

Kehittelimme yhteistyössä lukion opettajien kanssa visuaalisen ilmoittautumisjärjestelmän jaksokohtaisille kursseille. Työkalu tukee uuden sekä vanhan opetussuunnitelman mukaisia kursseja/opintojaksoja. Uusi työkalu helpottaa valintojen tekemistä sekä oman lukujärjestyksen suunnittelua.

Uusittu oppilaan ja huoltajan Koti-sivu

Uusimme oppilaan ja huoltajien Koti-sivun, joka summaa nyt nätisti tärkeimmät koulun tapahtumat oppilaalle tai huoltajalle. Koti-sivu listaa yhteenvedon viesteistä, poissaoloista, lukujärjestyksestä sekä tue esiin tärkeimmät tulevat päivämäärät (kokeet, tapaamiset, lomat).

Uutta tuulta

Lähdimme yhteistyöhön perusopetuksen ja lukiokoulutuksen toimijoiden kanssa siksi, että uskomme pystyvämme tuomaan markkinoille uutta tuulta ja asennetta ratkaisujen kehittämiseen. Välillä tuntuu epätodelliselta, että olemme loikanneet kolmelle uudelle opetusalalle ja saaneet paketin toimimaan yhden kalenterivuoden aikana. Tämä on kuitenkin vasta alkua. Seuraavan lukuvuoden aikana työstämme monia uusia ominaisuuksia sekä jatkamme nykyisten jatkokehitystä. Tavoitteenamme on edistää mm. näitä kehityskohteita

  • Ilmoitusten hallinta kaikille käyttäjille (Push/Email)
  • Tuva-koulutus
  • Pedagogiset liitteet
  • Oppilaan tietoihin täydennettävät ja muokattavat lomakkeet
  • Raportoinnin jatkokehitys
  • Lukuvuoden aikataulun suunnittelun ja optimoinnin ratkaisu

Listallamme on paljon asioita ja täydennämme sitä kaikkien käyttäjien palautteeseen perustuen.

Oppilaiden, huoltajien ja opettajien asiakastuki

Tarvitsetko apua tekniseen ongelmaan? Ota yhteyttä, niin etsitään ratkaisu ongelmaasi.

Siirry asiakastukeen

Tutustu Eepokseen

Varaa ilmainen esittely ja kerromme lisää Eepoksen ominaisuuksista ja toiminnastamme.

Varaa esittely